Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018

Η Σύρος θρηνεί τον ποιητή της

Μεσίστια θα κυματίζει για πέντε ημέρες, με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου συριανού ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου Μάνου Ελευθερίου, η σημαία στο Δημαρχείο Σύρου – Ερμούπολης.
Στο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, αναφέρονται τα εξής:
– Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης εκφράζει την βαθύτατη οδύνη του για τον θάνατο του μεγάλου συριανού ποιητή, στιχουργού και πεζογράφου Μάνου Ελευθερίου, καθώς και τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του.
– Σε ένδειξη πένθους, θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Δήμου επί πενθήμερο
– Θα παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Δήμου στην κηδεία του εκλιπόντος, αποτελούμενης από τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, και να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
– Σε ένδειξη πένθους, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμουπόλεως θα παραμείνει κλειστή
Εν τω μεταξύ σε συνεννόηση με την οικογένεια του εκλιπόντος Μάνου Ελευθερίου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αποδώσει, τιμώντας την μνήμη του, τις μέγιστες τιμές, με πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν και θα ανακοινωθούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.
«Ένα ταξίδι αναπάντεχο. Άφησε όλους εμάς στην αντίπερα όχθη σίγουρα φτωχούς. Παρακαταθήκη τα έργα του και η ουσιαστική, γενναιόδωρη, μοναδική συμβολή του στον πολιτισμό. Με αυτά τραγουδώντας κατοικεί πια στην καρδιά μας» ανέφερε ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης.