Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Γ. Χατζημάρκος: «Βάλαμε ένα στοίχημα και το κερδίσαμε»

Δόθηκε στην κυκλοφορία η νέα γέφυρα Αφάντου.
Ένα δύσκολο από τεχνικής απόψεως έργο, που απετέλεσε και ένα μεγάλο στοίχημα για την περιφερειακή αρχή, η οποία είχε θέσει στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή του, με την μικρότερη όχληση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και με τον κεντρικό οδικό άξονα της Ρόδου, την Εθνική Οδό Ρόδου Λίνδου, να παραμένει ανοιχτός στην κυκλοφορία τόσο κατά την θερινή περίοδο του 2017, όσο και την τρέχουσα θερινή περίοδο.
Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017 με την αποκαθήλωση της παλαιάς γέφυρας που είχε κριθεί επικίνδυνη και έπρεπε να αποκατασταθεί.
Η κατεδάφιση και απομάκρυνση της παλιάς γέφυρας διήρκεσε μόλις 48 ώρες. Η νέα γέφυρα Αφάντου ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Μάρτιο του 2017, με την Περιφερειακή Αρχή να έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα την συντομότερη δυνατή ολοκλήρωση του έργου, παράλληλα με την ελάχιστη δυνατή όχληση της κυκλοφοριακής ροής.
«Τηρήσαμε στο ακέραιο τη δέσμευση που αναλάβαμε, με σεβασμό στην κοινωνία και την οικονομία του νησιού. Βάλαμε ένα στοίχημα και το κερδίσαμε» ανέφερε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, προσθέτοντας ότι τα έργα τώρα έχουν αρχή, μέση και τέλος και καμία υπέρβαση στον προϋπολογισμό τους. «Αυτή η νέα φιλοσοφία, είπε, έρχεται και ανατρέπει το παρελθόν που μας τραυμάτισε. Παραμένουμε σταθεροί, είμαστε ευτυχείς για τα αποτελέσματα και συνεχίζουμε υπηρετώντας την κοινωνία και τις ανάγκες της, με σεβασμό, τάξη και νοικοκυριό».