Τρίτη, 8 Μαΐου 2018

Να υπηρετούν οι νεοσύλλεκτοι στον τόπο καταγωγής τους ζητά ο δήμαρχος Καλύμνου

Να υπηρετούν οι νεοσύλλεκτοι στον τόπο καταγωγής τους, μετά την εκπαίδευσή τους, ζητά από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, με επιστολή του, ο δήμαρχος Καλύμνου, Γιάννης Γαλουζής.
«Η συνήθης -μέχρι πρότινος- τακτική ήταν να μετατίθενται και να υπηρετούν τη θητεία τους στον τόπο καταγωγής τους» αναφέρει ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι το τελευταίο διάστημα δεν εφαρμόζεται και οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες στελεχώνουν μονάδες της Ρόδου. Και συνεχίζει:
«Αντιλαμβανόμαστε ασφαλώς τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης όλων των στρατιωτικών μονάδων των νησιών της περιοχής μας, ωστόσο το γεγονός αυτό προκαλεί πολλά -κυρίως οικονομικά- προβλήματα σε ήδη οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νησιού μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν έχοντας ενδεχομένως και άλλα παιδιά που σπουδάζουν εκτός Καλύμνου.
Επιπλέον η τακτική αυτή αποδυναμώνει σημαντικά το έμψυχο δυναμικό του 5/42 Συντάγματος Καλύμνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην κρίσιμη περίοδο που βιώνουμε.
Ήδη έχουμε θέσει σε προφορικό επίπεδο το ζήτημα αυτό στα στελέχη της τοπικής στρατιωτικής ηγεσίας, έχοντας εισπράξει κατ’ αρχήν θετική αντίδραση.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατανοήσετε την ουσία του ζητήματος και θα ανταποκριθείτε θετικά σ’ αυτό, το συντομότερο δυνατόν».