Τετάρτη, 9 Μαΐου 2018

«Στο Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες»

Να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, διαμήνυσε στην Τουρκία, από τη Σύμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι στο Αιγαίο και ειδικά στα Δωδεκάνησα δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με αφορμή την επέτειο για την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανέφερε ότι η Συνθήκη των Παρισίων παραχωρεί όλα τα νησιά και τις παρακείμενες νησίδες χωρίς καμία διάκριση, που ν’ αφορά το μέγεθος ή τον πληθυσμό, ενώ η Ελλάδα έχει δικαίωμα και υποχρέωση να προχωρήσει στην αμυντική θωράκιση τους από το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
«Είμαστε εδώ για να χτίσουμε γέφυρες φιλίας, είπε, αλλά και για να προστατεύσουμε την κληρονομιά που μας άφησαν, όσοι έδωσαν μάχες και τη ζωή τους ακόμα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Σύμης.


Στην πανηγυρική συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο, παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης, Μάνος Κόνσολας και Κώστας Σκανδαλίδης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.