Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

Πυρ ομαδόν εναντίον του δημάρχου Κω


Τα ομαδικά πυρά της μειψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δέχθηκε ο δήμαρχος Κω, Γιώργος Κυρίτσης, για την απόφασή του ν’ ανακοινώσει την ένταξη -στο Ειδικό Πρόγραμμα του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης- έργα 7,5 εκ. ευρώ, μόνο στους επικεφαλής των παρατάξεων.
«Η ένταξη των επτά (7) έργων, ύψους 7,5 εκ. ευρώ αποτελεί σημαντική είδηση για τον τόπο μας και η ενημέρωση πρέπει να γίνει με θεσμικό τρόπο, στο δημοτικό συμβούλιο και όχι άτυπα με κλειστού χαρακτήρα συναντήσεις» δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΙΕΣΗ», Γιάννης Ζερβός.
Σημειώνεται ότι και η επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΑΜΑ», Ιωάννα Ρούφα, σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει το δήμαρχο Κω για καταστρατήγηση του διαλόγου, διαμηνύοντάς του ότι δεν θα του προσφέρει άλλοθι και υπενθυμίζοντάς του την άρνησή του να συγκαλέσει την επιτροπή διαβούλευσης για τα έργα.
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΙΕΣΗ» ζήτησε τόσο το θέμα της ένταξης των έργων, όσο και της αποκατάστασης του λιμανιού να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να ενημερωθούν και οι πολίτες.