Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Στο Λονδίνο τα βιολογικά προϊόντα των νησιών του Ν. Αιγαίου

Στην Έκθεση Φυσικών και Βιολογικών προϊόντων, «Natural & Organic Products Europe 2018», που διεξήχθη στο Λονδίνο στις 22 και 23 Απριλίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Το Νότιο Αιγαίο συμμετείχε με επτά παραγωγούς, με στόχο να γίνουν γνωστά στη βρετανική και τη διεθνή αγορά τα πιστοποιημένα φυσικά και βιολογικά της προϊόντα.
Συγκεκριμένα μετείχαν οι εταιρείες «Organic Islands» με βότανα και αιθέρια έλαια και «Aloe Vera Naxos» με καλλυντικά από αλόη από τη Νάξο, οι εταιρείες «Μελισσοκομική», «Φίλεμα» και «Melissae» με προϊόντα όπως μέλι και μελεκούνια από τη Ρόδο, η εταιρεία «Nissos» με την μπύρα της από την Τήνο και η «Καλύμνιον» από την Κάλυμνο, με προϊόντα μελιού.
Σημειώνεται ότι η Μεγάλη Βρετανία είναι η 2η χώρα στον κόσμο σε κατανάλωση βιολογικών προϊόντων.
Ειδικότερα, το 2017 οι πωλήσεις των βιολογικών προϊόντων ανήλθαν σε 2,09 δισ. ευρώ, οι πωλήσεις σε Φυσικά Τρόφιμα και Ποτά πάνω από 1,5 δις, οι πωλήσεις σε Βιολογικά Καλλυντικά και Προϊόντα Ομορφιάς σε 61,2 εκ. ευρώ, ενώ είναι σημαντικό ότι το 65% των Βιολογικών Προϊόντων εισάγονται από την Ευρώπη.
Η Έκθεση προσελκύει αγοραστές Premium προϊόντων μεγάλων supermarket του εξωτερικού, ιδιοκτήτες και αγοραστές καταστημάτων βιολογικών προϊόντων και delicatessen, αντιπροσώπους φυσικών και βιολογικών προϊόντων, υπευθύνους τροφοδοσίας ξενοδοχείων, catering και restaurant, foodservice – public και private online retailers.