Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Κλιμάκιο του Ελληνικού Κτηματολογίου στη Ρόδο – Επαφές με φορείς

Στη Ρόδο βρίσκεται, μετά από πρόσκληση του ΤΕΕ τμήμα Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Τοπογράφων Αγρονόμων Μηχανικών, κλιμάκιο του Ελληνικού Κτηματολογίου.
Η οργάνωση ενόψει της μετάβασης του Κτηματολογίου Ρόδου στο νέο καθεστώς, ήταν το αντικείμενο των επαφών που είχε το κλιμάκιο με τους φορείς της Ρόδου.
Ο δήμαρχος, Φώτης Χατζηδιάκος, με την ιδιότητα του νομικού έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νομοθεσία που διέπει το Κτηματολόγιο Ρόδου, τη συμβολή του στην ασφάλεια των συναλλαγών και στην πληρότητα αποτύπωσης των ακινήτων και των μετεγγραμμένων πράξεων, επισήμανε τις λειτουργικές του αδυναμίες και ζήτησε να μην ακυρωθεί το σπουδαίο αυτό έργο, αλλά να εκσυγχρονισθεί με βάση τις διατάξεις του ν. 4512/18.

Για ένα ευέλικτο και σύγχρονο Κτηματολόγιο, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων του Ελληνικού Κτηματολογίου.
«Ενός Κτηματολογίου, είπε, που θα προστατεύει και θα καταγράφει τη δημόσια, δημοτική και ιδιωτική γη, που θα διεκπεραιώνει άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις τις όποιες πράξεις. Που δεν θα αποτελεί εμπόδιο αλλά εργαλείο για την πραγματοποίηση επενδύσεων» προσθέτοντας ότι ως Επιμελητήριο θα σταθούν αρωγοί σε κάθε προσπάθεια που στόχο έχει την ανάπτυξη της περιοχής μας.