Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Το χριστουγεννιάτικο δένδρο του δήμου Ρόδου

Στις 9 Δεκεμβρίου θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην πλατεία Δημαρχείου, σηματοδοτώντας το άνοιγμα της εορταστικής περιόδου στο νησί.
Ηδη οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει για να στηθεί μπροστά από το Δημαρχείο το Χριστουγεννιάτικο χωριό, όπως συμβαίνει στα τελευταία χρόνια, ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 9 Δεκεμβρίου για την μεγάλη γιορτή.
Εκδηλώσεις σε πολλές δημοτικές κοινότητες της Ρόδου προγραμματίζουν και πολλοί πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως κάθε χρόνο.
Στις 26 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το 2ο Santa Run Rhodes το οποίο συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δωδεκανήσου «Μια Αγκαλιά», η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ο Δήμος Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) και έχει την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.
Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την συγκεκριμένη δράση, θα διατεθούν και φέτος στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Φλόγα». Πέρυσι είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 7.500 ευρώ που διατέθηκε για τον ίδιο σκοπό.
Το περίπτερο του Santa Run Rhodes θα στηθεί και φέτος στην πλατεία Κύπρου από όπου οι Ρόδιοι θα μπορούν να προμηθευτούν στολές Αγιου Βασίλη και διάφορα αξεσουάρ για να λάβουν μέρος στην εκδήλωση που φέτος έχει ως σημείο εκκίνησης την Παλιά Πόλη. Στις 15:00 έχει οριστεί η ώρα προσέλευσης και η εκκίνηση θα δοθεί στις 16:00 με αφετηρία το Συντριβάνι. Οι Αγιοι Βασίληδες θα καταλήξουν στην πλατεία Δημαρχείου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει συναυλία με τους ONIRAMA δίπλα από το Δημαρχείο της Ρόδου, στον αύλειο χώρο της ΠΕΔ.