Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Στο 2ο Λύκειο Κω μεταφέρεται το Εσπερινό Γυμνάσιο Λ.Τ – Στο 1ο Γυμνάσιο θα φιλοξενηθεί το υπό ίδρυση 3ο Γυμνάσιο

Στο 2ο Γενικό Λύκειο Κω θα μεταφερθεί το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λυκειακές Τάξεις του νησιού με απόφαση της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Κω, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.
Το Εσπερινό φιλοξενούνταν στο δημοτικό σχολείο Πυλίου από την εποχή της ίδρυσης του μέχρι σήμερα.
Η μετεγκατάσταση του σχολείου σε σχολικό κτήριο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη της Κω, ώστε να εξυπηρετούνται οι μαθητές του, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία εργάζονται και κατοικούν στην πόλη ή στα όρια αυτής, ήταν αίτημα χρόνων, τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και του Συλλόγου διδασκόντων αλλά και των ίδιων των μαθητών του.
Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ξεκίνησαν οι εγγραφές των μαθητών –τριών για το 3ο Γυμνάσιο πόλης Κω( μέχρι στιγμής 72)το οποίο θα συστεγαστεί με το 1ο Γυμνάσιο μέχρις ότου εξευρεθεί ο χώρος για την ανέγερση του.
Οι εγγραφές αφορούν μόνο στη Α! Γυμνασίου, οι μαθητές της οποίας θα φιλοξενηθούν σε υπάρχουσες αίθουσες του 1ου και σε δύο προκατασκευασμένες που θα τοποθετηθούν στον αύλειο χώρο της σχολικής μονάδας.
Την εκτίμηση ότι το 3ο Γυμνάσιο θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια σύμφωνα με τον ΓΟΚ (Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό) εξέφρασε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.
‘’Τα δύο Γυμνάσια θα συνυπάρξουν όπως και στο παρελθόν συνυπήρξαν το 1ο με το 2ο και η κάθε τάξη θα φιλοξενεί 22 παιδιά ‘’τόνισε ο κ Παπαδομαρκάκης σημειώνοντας ότι θα προκηρυχθεί θέση Διευθυντή για το 3ο Γυμνάσιο το επόμενο διάστημα.
Την κατηγορηματική της αντίθεση στην απόφαση της δημοτικής αρχής του δήμου της Κω να ιδρύσει 3ο γυμνάσιο -συστεγαζόμενο με το 1ο γυμνάσιο που φιλοξενεί 550 μαθητές- εκφράζει η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Καλεί τη δημοτική αρχή να ακυρώσει την απόφασή της και να δρομολογήσει άμεσα την ίδρυση 3ου γυμνασίου σε άλλον χώρο, χαρακτηρίζοντας την πράξη αυτή «πισωγύρισμα» που, όπως τονίζει, «θα δημιουργήσει πολλά επιπλέον προβλήματα, γνωστά από την εποχή της συστέγασης 1ου και 2ου γυμνασίου».