Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Τους άξονες ανάπτυξης του τουρισμού παρουσίασε ο Χ. Θεοχάρης

Το πλέγμα δράσεων του υπουργείου Τουρισμού για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας, παρουσίασαν από τη Ρόδο ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο υφυπουργός, Μάνος Κόνσολας.
Ο υπουργός αναφέρθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο τουρισμού, που θα συνεδριάζει κάθε 2 μήνες, καθώς και στις προτεραιότητες του υπουργείου που συνοψίζονται σε 3 άξονες:
-Συνεργασία σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης
-Γρήγορα αντανακλαστικά για να επιλύονται τα προβλήματα όσο γίνεται πιο γρήγορα -Μακρόπνοος σχεδιασμός
«Θέλουμε ο τουρισμός να κάνει τη στροφή στην ποιότητα, στη βιωσιμότητα και στην πράσινη ανάπτυξη και αυτό το βλέπω να γίνεται πράξη στη Ρόδο» είπε χαρακτηριστικά.
Ο υπουργός Τουρισμού εστίασε επίσης στο θέμα της κατάρτισης, για το οποίο τόνισε ότι δεν πρέπει να περιορίζεται στους εργαζόμενους αλλά να επεκτείνεται και στους επιχειρηματίες, ενώ ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας έδωσε το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης για το θέμα της τουριστικής εκπαίδευσης:
«Η Ρόδος θα καταστεί ένα πολύ σημαντικό κέντρο τουριστικής εκπαίδευσης , κατάρτισης και δια βίου μάθησης για τη Μεσόγειο και ολόκληρη την Ευρώπη, προκειμένου να αποκτήσει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε όλα τα επίπεδα» επισήμανε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι το σχετικό νομοθέτημα για την αναβάθμιση των τουριστικών σπουδών στην Ελλάδα, θα κατατεθεί μέχρι τα Χριστούγεννα στη Βουλή.
Στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου θα ενταχθεί και το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών, για την παραγωγή τεκμηρίων πολιτικής. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η σύσταση και λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στη Ρόδο.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, έθεσε μια σειρά από ζητήματα όπως την ενεργοποίηση των δορυφόρων λογαριασμών και ενημέρωσε τον υπουργό για την πολιτική που ακολούθησε η περιφερειακή αρχή κατά την πρώτη θητεία της, καθώς και για το νέο τριετές στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του τουρισμού στο Νότιο Αιγαίο.