Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Δ. Κρεμαστινός: Ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων στο αεροδρόμιο «Διαγόρας»

Το θέμα του αεροδρομίου «Διαγόρας», λόγω της μη αποπεράτωσης των έργων αποκατάστασής του, παρ’ ότι ξεκίνησε η τουριστική σαιζόν, αναδεικνύει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Κρεμαστινός.
«Η εικόνα που δίδεται στους επισκέπτες του νησιού είναι πολύ αρνητική, καθώς στο αεροδρόμιο περνούν τις πρώτες και τελευταίες στιγμές των διακοπών τους» αναφέρει βουλευτής, ρωτώντας τον υπουργό τι σκοπεύει να πράξει προκειμένου να επιτευχθεί ο ζητούμενος στόχος, που είναι η άριστη λειτουργία του αεροδρομίου.
Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο έχει περιέλθει στην Fraport.
Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει τα εξής:
«Επανερχόμαστε στο ζήτημα του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, για το οποίο είχαμε υποβάλει ξανά επίκαιρη ερώτηση τον Ιούλιο του 2018 η οποία δεν απαντήθηκε. Το αεροδρόμιο βρίσκεται σε στάδιο εργασιών για την βελτίωση της λειτουργίας του. Όμως η τουριστική κίνηση στη Ρόδο έχει ξεκινήσει λόγω Πάσχα (Καθολικών και Ορθόδοξων) με ήδη 60 τσάρτερ να προσγειώνονται στο νησί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Απριλίου.
Όπως αναφέρεται εκτενώς από τον τοπικό τύπο, η μη αποπεράτωση των έργων δημιουργεί δυσλειτουργία στο αεροδρόμιο ή οποία θα αναδειχθεί ακόμα περισσότερο με την πύκνωση των αφίξεων και των αναχωρήσεων τα προσεχή Σαββατοκύριακα και, σε όλη τη συνέχεια καθώς η τουριστική περίοδος για το νησί ξεκινά τώρα. Επιπλέον, αλλά καθόλου ασήμαντο, η εικόνα που δίδεται στους επισκέπτες του νησιού είναι πολύ αρνητική καθώς στο αεροδρόμιο περνούν τις πρώτες και τις τελευταίες στιγμές των διακοπών τους
Επειδή στο τρίτο σε αφίξεις τουριστών αεροδρόμιο στη χώρα, με περίπου 2.000.000 επιβάτες ετησίως, είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η λειτουργικότητα προκειμένου να έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία και να μην δυσφημεί τη Χώρα διεθνώς,
Ερωτάται ο Υπουργός:
Τι σκοπεύει να πράξει προκειμένου να επιτευχθεί ο ζητούμενος στόχος που είναι η άριστη λειτουργία του αεροδρομίου σε επίπεδο ευρωπαϊκών αεροδρομίων;»