Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Γ. Μαρκοπουλιώτης: Να σκεφτούμε φιλοευρωπαϊκά για να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές

Την ανάγκη να σκεφτούμε φιλοευρωπαϊκά για να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, εξέφρασε ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, που βρέθηκε στη Ρόδο για να μιλήσει σε εκδήλωση σχετικά με τις ευρωεκλογές.
Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθορίζει σε τεράστιο βαθμό τις εξελίξεις στο εσωτερικό των χωρών – μελών της, με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και με δράσεις και προγράμματα.
«Το ερώτημα ποια κατεύθυνση θ’ ακολουθήσει η Ευρώπη θα το απαντήσουν οι πολίτες με τις επιλογές τους στην κάλπη» είπε ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, επισημαίνοντας πως οι συγκεκριμένες εκλογές θα καθορίσουν μια σειρά από εξελίξεις στην Ευρώπη, καθώς θ’ αλλάξουν μέχρι το τέλος του χρόνου η ηγεσία της Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Για την άνοδο της ακροδεξιάς, είπε ότι αρθρώνει εύκολο, ανέξοδο και καταγγελτικό λόγο.
«Είναι εύκολο να καταγγέλλεις, είπε, αλλά υπάρχουν από τη μια τα γεγονότα και από την άλλη οι παραπλανητικές ειδήσεις που διακινούνται κυρίως μέσω του διαδικτύου. Υπάρχει φόβος για την άνοδο της ακροδεξιάς, αλλά πιστεύουμε ότι οι πολίτες θα αντιληφθούν το διακύβευμα».