Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Αποφασίστηκε η αποκατάσταση των Δικαστηρίων Ρόδου και Κω

Άμεσης προτεραιότητας κρίθηκε η επισκευή και αναβάθμιση των Δικαστικών Μεγάρων Ρόδου και Κω, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, παρουσία του υπουργού, Μιχάλη Καλογήρου. Έγινε μια παραγωγική συζήτηση και προτάθηκαν λύσεις βραχυπρόθεσμης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης αντιμετώπισης των προβλημάτων.
Εκτιμήθηκε ότι άμεσα θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επισκευή του Δικαστικού Μεγάρου στην Κω, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές από το σεισμό.
Προκειμένου οι επισκευαστικές εργασίες να ολοκληρωθούν σύντομα, αποφασίστηκε η εκκένωση του
κτηρίου απ’ όλες τις δημόσιες υπηρεσίες αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών.
Συμφωνήθηκε επίσης να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου στην Κω, αφού υπάρχει χωροθέτηση και δεσμευμένο οικόπεδο.
Σ’ ότι αφορά στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου αναμένεται η ολοκλήρωση της μελέτης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που χρονικά προσδιορίζεται τον Ιούνιο, για να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης.
«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, Βασίλης Περίδης, προσθέτοντας ότι μπήκαν οι βάσεις.
Κατά τη σύσκεψη ετέθη και το θέμα της προσβασιμότητας των ΑμεΑ στα Δικαστικά Μέγαρα, καθώς και η ανάγκη στελέχωσης τόσο των δικαστηρίων, όσο και των κτηματολογίων, προκειμένου να ολοκληρωθούν σύντομα οι εκκρεμείς πράξεις και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο χωρίς προβλήματα.
Στη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης, μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Γεώργιος Σάρλης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου, Δημήτρης Γάκης και Ηλίας Καματερός, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, η πρόεδρος Εφετών Δωδεκανήσου, Θωμαΐτσα Πατρώνα και οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Ρόδου, Βασίλης Περίδης και Κω, Μανώλης Χατζηάμαλλος.