Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

Ε. Λέκκας: Πρέπει να οργανωθούμε σε επίπεδο πρόληψης

Στην ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης και προστασίας, από φαινόμενα που θα γίνονται όλο και πιο έντονα λόγω και της κλιματικής αλλαγής, αναφέρθηκε -κατά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για τις πυρκαγιές- ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
«Πρέπει να οργανωθούμε περισσότερο σε επίπεδο πρόληψης» είπε, προσθέτοντας ότι οι δράσεις έχουν 3 επίπεδα, το εθνικό, το περιφερειακό – τοπικό και το ατομικό.
«Ο κόσμος, υποστήριξε, πρέπει να δώσει λίγη περισσότερη βαρύτητα σε θέματα ενημέρωσης, καθώς υπάρχουν ευθύνες ατομικές».
Σε τοπικό επίπεδο, μια από τις δράσεις είναι το σεμινάριο διαχείρισης κρίσεων που θα διοργανώσει για 3η φορά στη Ρόδο, από τις 9 ως τις 14 Οκτωβρίου το Πανεπιστήμιο Αθηνών, με τη συμμετοχή όλων των υπηρεσιών και των εθελοντών που εμπλέκονται στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας.
Αυτή τη φορά ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λίνδο, στις Πεταλούδες, στο λιμάνι, στο αεροδρόμιο, στο νοσοκομείο και σε ξενοδοχειακή μονάδα.
Ερωτηθείς για τη δήλωση που έκανε προ ημερών στην ΕΡΤ Ρόδου για «επικίνδυνες» περιοχές στο νησί, ο καθηγητής του ΕΚΠΑ απάντησε ότι οι περιπτώσεις είναι λίγο – πολύ γνωστές, σημείωσε πάντως πως στη Ρόδο λόγω της ύπαρξης του Κτηματολογίου η κατάσταση είναι καλύτερη από την υπόλοιπη Ελλάδα.