Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

«RODOS CUP 2018»

Στο πλαίσιο της στήριξης και ανάδειξης μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, διεθνούς χαρακτήρα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει και φέτος, ως συνδιοργανώτρια, τη διεθνή ιστιοπλοϊκή εβδομάδα «RODOS CUP 2018».
Ο αγώνας διεξάγεται για 22η συνεχή χρονιά, με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να είναι είναι συνδιοργανώτρια για 5η συνεχή χρονιά.
Το «RODOS CUP 2018», που πραγματοποιείται από τις 15 έως 20 Ιουλίου, περιλαμβάνει τους προορισμούς, Κω, Κάλυμνο, Νίσυρο, Σύμη και Ρόδο.



Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα που διοργανώνεται στην Ελλάδα.
Στην φετινή διοργάνωση, λαμβάνουν μέρος πάνω από 65 σκάφη και πάνω από 500 ιστιοπλόοι από πολλές χώρες, με την παράλληλη συμμετοχή διεθνών κριτών.
Πέρα από την άμεση τόνωση της τοπικής οικονομίας που επιτυγχάνεται από την διαμονή των επισκεπτών στα νησιά, τα οφέλη είναι πολλαπλά, όπως η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η τουριστική προβολή και η διαφήμιση της ευρύτερης περιοχής σε διεθνές επίπεδο.
Η Τελετή Λήξης θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της 4ης Ιστιοδρομίας Σύμη – Ρόδος, την Παρασκευή 20 Ιουλίου, στον Προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου.