Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε ηρωϊνη και κοκαϊνη στην Κάλυμνο

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διακινούσε σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών (ηρωίνης και κοκαΐνης) στο νησί της Καλύμνου.
Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ηλικίας 65, 49 και 36 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, αποθήκευσης – κατοχής – διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και απείθειας.
Οι δράστες είχαν συγκροτήσει και συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους και σκοπό τη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών αποσκοπώντας στην εξασφάλιση υψηλού οικονομικού οφέλους.

Ο 65χρονος, έχοντας αρχηγικό ρόλο, απέκρυπτε ποσότητες ναρκωτικών σε περιφραγμένο αγρόκτημα που διατηρούσε και απ’ εκεί τις διέθετε σε τοξικομανείς του νησιού με τη βοήθεια των συνεργών του.
Αστυνομικοί που διερευνούσαν την υπόθεση, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού, χθες το μεσημέρι πραγματοποίησαν στοχευμένο έλεγχο σε δίκυκλο που επέβαιναν ο 49χρονος με τον 36χρονο και διαπίστωσαν ότι κατείχαν δυο «φιξάκια» ηρωίνης τα οποία είχαν προμηθευτεί νωρίτερα από τον 65χρονο.
Άμεσα ακολούθησαν διαδοχικές έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο αγρόκτημα και την κατοικία του 65χρονου όπου βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
Ηρωίνη, βάρους 693 γραμμάριων, τοποθετημένη σε ισοβαρείς συσκευασίες καθώς και «φιξάκια» έτοιμα για διάθεση, επιμελώς θαμμένα σε σημεία του κτήματος
Κοκαΐνη, βάρους 9,5 γραμμάριων
Ουσία άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους 305 γραμμαρίων, η οποία χρησιμοποιείται για τη νόθευση ηρωίνης και κοκαΐνης
Ζυγαριά ακρίβειας
Χρηματικό ποσό 1.865 ευρώ
Παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών και ταχυμεταφοράς χρημάτων
Επίσης κατασχέθηκαν δυο δίκυκλα οχήματα και έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες.