Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Μ. Κόλλιας: «Η κοινωνία της Λέρου μίλησε. Άλλοι δεν έπραξαν το καθήκον τους»

«Θα αποδοθούν ευθύνες, εφόσον προκύψουν, σ’ όσους δεν ενέσκηψαν με σοβαρότητα, ως όφειλαν, στην περίπτωση των κακοποιημένων παιδιών».
Αυτό δήλωσε σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο δήμαρχος Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας, εκφράζοντας την απορία του για το γεγονός ότι δεν έγινε αντιληπτή, από τις υπηρεσίες που παρακολουθούσαν τα παιδιά, η κακοποίηση.
«Ποιος έδωσε εντολή να επιστρέψουν τα παιδιά στο σπίτι τους, όταν το Χαμόγελο του Παιδιού στο πόρισμά του, πέρυσι, είχε κάνει λόγο για ενδείξεις κακοποίησης; Ποιος έδωσε εντολή να επιστρέψουν σπίτι τους, όταν καταγγέλλεται από το Χαμόγελο του Παιδιού, ότι το κορίτσι το έσκασε από το Παίδων, φοβούμενο ότι θα επέστρεφε στο σπίτι του;» διερωτήθηκε ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι κάποιοι φαίνεται ότι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.
Ο κ. Κόλλιας αναφερόμενος σε όσους βάλλουν εναντίον της κοινωνίας του νησιού, θεωρώντας την συνένοχη επειδή γνώριζε και δεν μιλούσε, τόνισε ότι η Λέρος μίλησε.
«Δύο καταγγελίες έγιναν πέρυσι στο Χαμόγελο του Παιδιού, γι’ αυτό άλλωστε και φιλοξενήθηκαν στο Παίδων τα παιδιά. Το θέμα είναι τι έκαναν όσοι όφειλαν να διερευνήσουν την υπόθεση».
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Λέρου, Τάσος Τσαβουργιανίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι ο πατέρας ήταν από τους πιο άψογους υπαλλήλους.
«Δεν είχε δώσει ποτέ δικαίωμα, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στην υπηρεσία, ο φάκελος του ήταν λευκός» είπε, προσθέτοντας ότι έπεσε από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκε την αποτρόπαια πράξη του.