Τρίτη, 24 Απριλίου 2018

Α. Ξενόφος: Ξεκλειδώνουμε επενδύσεις

Στη Ρόδο βρέθηκε, χθες, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος, συνοδευόμενος από στελέχη του Ταμείου.
Συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ρόδου, Φώτη Χατζηδάκο, με τον οποίο είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στο πλαίσιο της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.
Ο κ. Ξενόφος επισήμανε ότι η παρουσία του ΤΑΙΠΕΔ στη Ρόδο υπογραμμίζει το στρατηγικό βάρος που προσδίδει η διοίκηση του Ταμείου όχι μόνο σε περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου που αποτελούν τις «ναυαρχίδες» του προγράμματος του, αλλά και σ’ εκείνα που βρίσκονται στην περιφέρεια, τα οποία έχουν ιδιαίτερη σημασία για την τοπική ανάπτυξη. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τις δυνατότητες αξιοποίησης της μαρίνας στο Μανδράκι, ενώ συζητήθηκαν τα περιθώρια παράλληλης ανάπτυξης της Νέας Αγοράς Ρόδου.
Επιπλέον, ο Επικεφαλής του Ταμείου εξέφρασε την δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ να παρέχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια στο Δήμο Ρόδου, ώστε τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή.
Αναφορικά με το ακίνητο της Αφάντου (βόρειο και νότιο τμήμα) ήδη διενεργούνται οι προκαταρκτικές δοκιμαστικές τομές, αρμοδιότητας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
«Ξεκλειδώνουμε επενδύσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες που χρόνιζαν, όπως είναι το ακίνητο στην περιοχή Άφαντου και η μαρίνα στο Μανδράκι» ανέφερε ο κ. Ξενόφος, τονίζοντας ότι η σημερινή πρωτοβουλία αναδεικνύει την αιχμή της στρατηγικής του ΤΑΙΠΕΔ, διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για προσέλκυση νέων κεφαλαίων και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.