Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

Ενισχύεται με προσωπικό το Νοσοκομείο Ρόδου

Την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Ρόδου, με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, εξήγγειλε -μετά την επίσκεψή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα- ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για ένα αξιόπιστο και αναβαθμισμένο δημόσιο νοσοκομείο, που παρέχει πολύ εξειδικευμένες υπηρεσίες, αρκετές απ’ αυτές τριτοβάθμιου χαρακτήρα.
«Είναι ένα νοσοκομείο που έχει καλές υποδομές, οι οποίες γίνεται προσπάθεια ν’ αναβαθμιστούν και ν’ ανανεωθεί ο ιατρο-τεχνολογικός εξοπλισμός, κυρίως όμως να ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά σε ορισμένα τμήματα όπου υπάρχει πρόβλημα ελλιπούς σύνθεσής τους».
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε χαρακτηριστικά την πρόσληψη δύο αναισθησιολόγων, με στόχο ν’ ανοίξει μία ακόμη χειρουργική αίθουσα, ενώ ανακοίνωσε την πρόσληψη δύο γιατρών (έχουν ήδη προκηρυχθεί) για τη ΜΕΘ, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δύο ακόμη κρεβατιών.
Ο κ. Ξανθός εξήγγειλε τη στήριξη της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών, λέγοντας ότι έχει δρομολογηθεί μέσω ΕΣΠΑ ο εξοπλισμός, ενώ θα προσληφθούν και δύο νεογνολόγοι.