Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

Με αέρα υπεροχής το Ν. Αιγαίο στο Βερολίνο

Με ένα εντυπωσιακό περίπτερο στη φιλοσοφία και την αισθητική των νησιών της, που αποτελούν ιδιαιτέρως δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου υποδέχεται στην ΙΤΒ, τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο, τους εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας.
Για μία ακόμη φορά, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες βρίσκονται στο επίκεντρο του παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος.
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με 22 συμμετοχές νησιών, αναδεικνύεται πρωταθλήτρια στο διεθνή ανταγωνισμό, σε μια έκθεση που φιλοξενεί 10.000 εκθέτες από 184 διαφορετικές χώρες και που αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 110.000 επισκέπτες συνολικά.
Στο περίπτερο της Περιφέρειας το οποίο ξεχωρίζει στον εκθεσιακό χώρο λόγω της αισθητικής του που αναδεικνύει την αυθεντική νησιωτική εμπειρία, παντρεύοντας αρμονικά τα παραδοσιακά με τα μοντέρνα στοιχεία, συμμετέχουν η Ρόδος, η Κως, η Πάτμος, η Αστυπάλαια, η Κάρπαθος, η Λέρος και οι Λειψοί από τα Δωδεκάνησα, καθώς επίσης η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Αμοργός, η Αντίπαρος, η Σέριφος, η Σίφνος, η Μήλος, η Φολέγανδρος, η Κύθνος, η Νάξος, η Άνδρος, η Ίος, η Κέα, η Πάρος και η Τήνος από τις Κυκλάδες
Παράλληλα στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενείται και η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Δωδεκανήσου.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου επισκέφθηκε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με την αντιπρόεδρο του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου.
Την υπουργό και την αντιπρόεδρο του ΕΟΤ υποδέχθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου τις οποίες ξενάγησε στο περίπτερο όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους των νησιών.
«Σε διψήφιο αριθμό κινούνται οι κρατήσεις από τη Γερμανία στη Ρόδο, ενώ την έκπληξη φαίνεται ότι θα κάνουν οι Πολωνοί» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, Γιώργος Ματσίγκος.