Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018

Ο Μ.Κόνσολας στην Κάρπαθο για το μεταφορικό ισοδύναμο

Διήμερη επίσκεψη στην Κάρπαθο πραγματοποιεί ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, όπου παρευρέθηκε στη σύσκεψη φορέων στο Επαρχείο Καρπάθου – Κάσου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Καρπάθου, επαφές με κομματικά στελέχη και πολίτες του νησιού.
Στη συνάντηση των φορέων της Καρπάθου για το ζήτημα του μεταφορικού ισοδύναμου, ο Μάνος Κόνσολας, που χαιρέτισε την παρουσία και την κινητοποίηση των φορέων του νησιού τόνισε χαρακτηριστικά: «Καμία διαδικασία ανοιχτού και ελεύθερου διαλόγου, δεν υποκρύπτει σκοπιμότητες και δεν πρέπει να φοβίζει κανέναν».
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση, ενώ επισήμανε ότι από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι η εξαγγελία για το μεταφορικό ισοδύναμο, δεν στηριζόταν σε ρεαλιστικά και πραγματικά δεδομένα, αλλά είχε στόχο τον αποπροσανατολισμό των πολιτών για να ξεχάσουν την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
«Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για να εισπράξει 85 εκ. ευρώ και την ίδια στιγμή έχει τη δυνατότητα να δώσει υπό μορφή παροχών ένα πολλαπλάσιο ποσό.
Αφού «λεφτά υπάρχουν» για ποιο λόγο τότε προχώρησε στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά;», τόνισε ο Βουλευτής.
Ο κ. Κόνσολας παρουσίασε την απόφαση ανάθεσης της μελέτης για το μεταφορικό ισοδύναμο που έκανε η κυβέρνηση και δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια τον περασμένο Ιούλιο, από την οποία προκύπτει η πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει το κόστος του μεταφορικού ισοδύναμου, τον αριθμό των δικαιούχων αλλά και τις μετακινήσεις. Με άλλα λόγια, να περιορίσει τα ποσά που θα διατεθούν σε λίγους, με αποκλεισμούς λόγω εισοδηματικών ή περιουσιακών κριτηρίων ή με αποκλεισμούς νησιών.