Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Γ. Χατζημάρκος: Δεν μπορεί ο δήμαρχος να ψεύδεται

Δεν μπορεί ο δήμαρχος να ψεύδεται».
Αυτό δήλωσε χθες, με αφορμή την αντιπαράθεση που ξέσπασε για την χρηματοδότηση των έργων ανάπλασης του Πάρκου του Ροδινιού, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.
Ανέφερε ότι το έργο εντάχθηκε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά από πρόσκληση που απηύθυνε στον Δήμο Ρόδου η Υπηρεσία Διαχείρισης και διέψευσε τον ισχυρισμό ότι η ΕΥΔ απέρριψε το σκέλος της πρότασης που αφορούσε το δρόμο από το πάρκο μέχρι τα Πευκάκια του Ροδινιού, λέγοντας ότι δεν μπορεί ένα οδικό έργο να προτείνεται για χρηματοδότηση σε πρόγραμμα που αφορά το περιβάλλον.
Επισήμανε ότι είναι ρητή δέσμευση των διαχειριστών του προγράμματος και των φορέων υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε ν’ αναφέρουν την πηγή χρηματοδότησης.
«Κάποιοι θέλουν να το αγνοούν γιατί βάζουν τη δόξα πάνω από την ουσία. Όσο πλησιάζουν οι εκλογές, αυξάνεται ο καημός ορισμένων. Κατανοώ τα κίνητρα, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψω στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές» είπε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι στο εξής θα εφαρμόζει τη ρήτρα που προβλέπει επιβολή προστίμου σε όποιον δεν αναφέρει την πηγή χρηματοδότησης των έργων.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΡΟΔΟΥ
«Ο Δήμαρχος δεν ψεύδεται» απάντησε ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου.
Ανέφερε ότι δεν έχει ούτε αγωνίες, ούτε φοβίες, ούτε ανασφάλειες, επισημαίνοντας ότι οι πόροι για την ανάπλαση του Ροδινιού είναι του ΕΣΠΑ και όχι της Περιφέρειας.
Σ’ ότι αφορά την απειλή του Περιφερειάρχη για επιβολή προστίμου σε όποιον δεν αναφέρει την πηγή χρηματοδότησης, ο δήμαρχος Ρόδου είπε ότι την πηγή θα πρέπει να την αναφέρει και η Περιφέρεια.