Σάββατο 17 Μαρτίου 2018

Ναυάγιο με νεκρούς ανοιχτά του Αγαθονησίου

Συνεχίζονται οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων, μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέχρι στιγμής 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες ξύλινο σκάφος από τα απέναντι παράλια με 21 η 22 άτομα, δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή «Πόρος» ανοιχτά του Αγαθονησίου. Στην επιχείρηση του Λιμενικού για την διάσωση των επιβαινόντων από νωρίς το πρωί συμμετέχουν πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού, ναυαγοσωστικό σκάφος, κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφος της FRONTEX, αλιευτικά σκάφη ενώ έχουν δεσμευθεί και τα παραπλέοντα πλοία.
Οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής είναι 16, ανάμεσα τους 5 παιδιά, 3 είναι οι διασωθέντες και αναζητούνται ακόμη 2 η 3 άτομα.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό έχουν συνεχή ενημέρωση από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτη Ράπτη, ενώ ο υφυπουργός βρίσκεται και σε επικοινωνία με τον δήμαρχο του Αγαθονησίου.
Την οδύνη του για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι εξέφρασε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.