Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Η αιγαιακή κουζίνα κατέκτησε τους γευσιγνώστες της Νέας Υόρκης

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Νέα Υόρκη γνώρισε την αυθεντικότητα και την σαγηνευτική απλότητα των γεύσεων του Νοτίου Αιγαίου.
Η πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, ένωσε τις δυνάμεις της με τις Dames d’Escoffier και δημιούργησε ένα μενού, ύμνο στην αιγαιακή γαστρονομία. Οι σημαντικότεροι δημοσιογράφοι γαστρονομίας και γαστρονομικού τουρισμού, από τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων η Wall Street Journal και οι New York Times, food bloggers και food and luxury travel opinion leaders, μυήθηκαν στα μυστικά της αιγαιακής κουζίνας στο James beard House, γνωστό ως «ναό» της Αμερικανικής Γαστρονομίας, όπου κάθε Αμερικανός σεφ ονειρεύεται μια φορά να μαγειρέψει.
Όσπρια, θαλασσινά, χόρτα, λάδι και βότανα από τα νησιά ήταν οι πρωταγωνιστές που «μάγεψαν» τους γευστικούς κάλυκες του κοινού και ταξίδεψαν το μυαλό τους στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου.
Σαλατούρι, Φάβα, Χτυπητή, Ντοματοσαλάτα με Φουσκωτή, Κακαβιά, Ρεβυθάδα, Χταπόδι με μέλι, Αρνάκι Φρικασέ, Γιουβέτσι Μπρούσκο, Ελληνικό Μιλφέιγ με κρέμα γιαουρτιού ήταν ορισμένα από τα πιάτα που παρουσιάστηκαν και ενθουσίασαν δημοσιογράφους και κοινό.
Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε ο τρόπος παρουσίασης των συνταγών, με την σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου να «ξεναγεί» τους παρισταμένους στην ιστορική διαδρομή που ακολούθησαν από την αρχαιότητα μέχρι την σύγχρονη κουζίνα.
«Οι συνταγές που πρόκειται να δοκιμάσετε έχουν περάσει στη σύγχρονη κουζίνα του Αιγαίου από γενιά σε γενιά, και εμπλουτισμένες με όλα τα μυστικά, ανταλλάσσονται από μητέρα σε κόρη από τη νεολιθική εποχή. Αφιερώστε χρόνο και χρησιμοποιήσετε όλες τις αισθήσεις σας για να απολαύσετε τις μοναδικές, παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Αιγαίου που μοιραζόμαστε μαζί σας σήμερα» κάλεσε τους συμμετέχοντες στην γιορτή των αιγαιακών γεύσεων η διακεκριμένη σεφ.