Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου

Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, κατά τη συζήτηση του θέματος που αφορούσε καταβολή μεγάλου ποσού στους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΚΡ μετά από έκδοση δικαστικών αποφάσεων που σχετίζονται με επιδόματα γάμου, δώρα εορτών και άλλες απολαβές. Το ποσό, σύμφωνα με τους εργαζόμενους ανέρχεται στα 6.200.000 ευρώ και με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που προτείνουν κατέρχεται στα 1.500.000.
Αποτέλεσμα της έντασης αλλά και της διαφαινόμενης θέσης της δημοτικής αρχής για παραπομπή του θέματος σε άλλη συνεδρίαση, ήταν να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι της πρώην ΔΕΚΡ και ο νομικός τους σύμβουλος να δηλώσει ότι αποσύρεται η συμβιβαστική πρόταση.
Ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος κατά την τοποθέτηση του ανέφερε ότι ο δήμος δεν είναι καθολικός διάδοχος της ΔΕΚΡ, τονίζοντας πως υπάρχει μόνο μια απόφαση εκτελεστή, ύψους 110.000 ευρώ και ότι απομένουν νομικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να επιλύσει ο Άρειος Πάγος.
«Όσο εύκολα βγάζουν αποφάσεις τα δικαστήρια υπέρ των εργαζομένων άλλο τόσο εύκολα βγάζουν αποφάσεις κατά των δημοτικών αρχών» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η όποια πρόταση έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να είναι απόλυτα τεκμηριωμένη και ασφαλής για τους δημοτικούς συμβούλους για τυχόν καταλογισμό ευθυνών.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στράτος Καρίκης, τάχτηκε υπέρ της πληρωμής των εργαζομένων με την προϋπόθεση η νομική υπηρεσία του δήμου να καταθέσει ένα ασφαλές πλαίσιο για το συμβιβασμό, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Γιώργος Υψηλάντης, έκανε λόγο για «όχι καλούς νομικούς χειρισμούς εκ μέρους του δήμου Ρόδου» τασσόμενος υπέρ της λήψης πολιτικής απόφασης για την πληρωμή των εργαζομένων.