Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Δωρεάν Internet σε 13 νησιά του Αιγαίου

«Η δέσμευση της Κυβέρνησης, για παροχή δωρεάν κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης (Internet) στα νησιά, θα είναι γεγονός σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Αυτό αναφέρουν σε επιστολή τους προς τους Δημάρχους δεκατριών (13) νησιωτικών Δήμων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Υφυπουργός, επιφορτισμένος με θέματα Νησιωτικότητας, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Πρόκειται για τους Δήμους Χάλκης, Λειψών, Αγαθονησίου, Τήλου, Μεγίστης, Γαύδου, Αγ. Ευστρατίου, Ανάφης, Σικίνου, Ψαρρών, Φολεγάνδρου, Οινουσών και Κιμώλου.
Συγκεκριμένα, η ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενημερώνει ότι σύντομα αναμένεται η δημοσίευση σχετικής ΚΥΑ, η οποία θα προβλέπει την εξ’ ολοκλήρου επιχορήγηση του κόστους εξοπλισμού και του κόστους συνδρομής για 10.831 νησιωτικά νοικοκυριά.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η δέσμευση του Πρωθυπουργού από την Νίσυρο προς τους νησιώτες και η πολιτική στόχευση της Κυβέρνησης για ανατροπή του κλίματος απομόνωσης που βίωναν τα νησιά μας, πραγματοποιείται με ρεαλιστικές πρωτοβουλίες.
Η αναφερόμενη δράση για χορήγηση δωρεάν εξοπλισμού και δωρεάν σύνδεση ίντερνετ στα νησιά, που αντιμετωπίζουν προβλήματα αποκλεισμού από την ψηφιακή εποχή, εντάσσεται στο πλαίσιο της τεχνολογικής αναβάθμισης των νησιωτικών Περιφερειών, γεγονός που θα συμβάλλει στην εξοικείωση των κατοίκων με τις σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και υπηρεσίες αλλά και στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των επιχειρήσεων και των δημοσίων υπηρεσιών.
Τα νησιά, τονίζεται, δε μπορούν να παραμένουν πίσω στο ζωτικό αυτό τομέα της τεχνολογίας αν θέλουμε να μιλάμε για μια ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.
Η Κυβέρνηση, πιστή στις δεσμεύσεις της προς τους νησιώτες προάγει και εφαρμόζει νησιωτικές πολιτικές που στόχο έχουν την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας στα νησιά, της δίκαιης ανάπτυξης και της ευημερίας των κατοίκων.