Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Ρόδος: Δύσκολη χρονιά για τους εργαζόμενους σε τουρισμό – επισιτισμό

«Ζούμε σε μια απόλυτη αβεβαιότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό Γιώργος Χότζογλου, ο οποίος επισκέπτεται από χθες τη Ρόδο, για να συζητήσει με τους εργαζόμενους στον κλάδο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζο και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο Καζίνο Γιώργο Φρατζολάκη, ο Γ. Χότζογλου περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες απασχολούμενοι στον τουρισμό, και εξέφρασε την κάθετη αντίθεση του με το μέτρο του διαχωρισμού εμβολιασμένων και μη πολιτών σε ό,τι αφορά την εστίαση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, χιλιάδες πολίτες δεν έχουν ακόμα πληρωθεί τα 534 ευρώ της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Μάιο, ενώ αύριο 1 Ιουλίου σταματά το μέτρο της αναστολής σύμβασης χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί το τι θα γίνει με τους εργαζόμενους που δεν θα προσληφθούν στις επιχειρήσεις. Επίσης κατήγγειλε ότι αν και έχει παρέλθει ενάμιση χρόνος από τις πρώτες μονομερείς αναστολές του 2020, δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί στο σύστημα τα ένσημα. «Που είναι αυτό το επιτελικό Κράτος όπου όλα θα γίνονταν με το πάτημα ενός κουμπιού;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τουρισμό και τον Επισιτισμό, χαρακτηρίζοντας «ανάλγητη» την κυβέρνηση.
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Παναγιώτη Εγγλέζο, αυτή την περίοδο περίπου το 30% των εργαζομένων έχει προσληφθεί στα ξενοδοχεία. «Η χρονιά είναι χειρότερη από την περσινή. Μπορεί να έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία, αλλά έχουν ανοίξει με λιγότερο κόσμο και με το προσωπικό σε συνθήκες δουλείας και εκμετάλλευσης» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΡ.