Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Β/ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Η κυβέρνηση εξαγγέλλει ίδρυση γυμνασίου στη Κω ενώ δεν υπάρχει κτίριο για να στεγαστεί

“Να απολογηθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές για την απουσία ενός 3ου Γυμνάσιου στην πόλη της Κω” ζητά η Β/ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.
Στην επιστολή -καταγγελία της υποστηρίζει ότι “βγήκαν με καμάρι οι βουλευτές του νομού να εξαγγείλουν την ίδρυση του 3ου Γυμνασίου, παρουσιάζοντας το ως επίτευγμα δικό τους και της κυβέρνησης, όταν αυτό είναι αίτημα χρόνων, που διεκδικεί η εκπαιδευτική κοινότητα, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εξασφαλιστεί ο χώρος και η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του”.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Β/ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου «ιδρύονται στα χαρτιά σχολεία και μετά περνούν χρόνια ολόκληρα στη διάρκεια των οποίων λειτουργούν σε κοντέινερ και σε προβληματικές κτιριακές εγκαταστάσεις».
Αναφέρεται ακόμα και στην εξαγγελία της δημοτικής αρχής για την ίδρυση του 3ου γυμνασίου με αρχικό σχεδιασμό να συστεγαστεί με το 1ο Γυμνάσιο το μεγαλύτερο Γυμνάσιο της Χώρας με 600 μαθητές και 28 μαθητές-τριες ανά τμήμα σε μικρές αίθουσες, σε καιρό μάλιστα Πανδημίας.
Να σημειωθεί ότι τη πρόταση για την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου στην Κω, το οποίο θα συνδεθεί με την ίδρυση και στέγαση του 3ου Γυμνασίου, κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, στην Υπουργό Παιδείας πριν από 3 μήνες, με ερώτηση στη Βουλή, αλλά και σε συνάντηση του με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, η οποία και ενέκρινε την ίδρυση της νέας σχολικής μονάδας.
Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι «πρόκειται για μια θετική εξέλιξη και το επόμενο βήμα είναι η συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο, που θα στεγάσει προσωρινά το σχολείο και σε δεύτερο χρόνο να βρεθεί οικόπεδο προκειμένου να διεκδικήσουμε την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου».