Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021

Κίνηση Πολιτών Κω για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Απαράδεκτα εγκληματική χαρακτηρίζει την κατάσταση του οδικού δικτύου της επαρχιακής οδού Κω-Χωριών, η Κίνηση Πολιτών Κω επισημαίνοντας τους κινδύνους που απειλούν καθημερινά τις ανθρώπινες ζωές και υπενθυμίζοντας τα πολλά θύματα που έχει θρηνήσει η τοπική κοινωνία.
Η Κίνηση πολιτών εκφράζει το θυμό και την αγανάκτηση της για τη πολιτική που ασκούν οι εκάστοτε Δημοτικές Περιφερειακές και Κρατικές αρχές ‘’οι οποίες ‘’όπως τονίζει ’’δεν θεωρούν την οδική ασφάλεια του πολίτη πρώτη τους προτεραιότητα και αδιαφορούν για τα στατιστικά στοιχεία που κατατάσσουν το νησί στις πρώτες πόλεις της Ελλάδας σε τροχαία δυστυχήματα. ‘’

Αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το σημείο από την πλατεία Ευρώπη προς το Ασκληπιείο, στο Ισραηλίτικο κοιμητήριο, όπου δεξιά κι αριστερά του οδοστρώματος υπάρχουν εδώ και χρόνια πολύ βαθιά τσιμεντένια χαντάκια βάθους ενός μέτρου, πραγματικές παγίδες, ειδικά για τους οδηγούς ποδήλατων και δίτροχων.
‘’Το οδικό δίκτυο’’ επισημαίνει η Κίνηση για τη πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων ’’κατασκευάστηκε από τους Ιταλούς για να εξυπηρετήσει τότε ένα μικρό αριθμό οχημάτων. Είναι αυτονόητο ότι αυτό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες κυκλοφορίας χιλιάδων οχημάτων.
Σήμερα, που η Κως έχει γίνει ο τέταρτος τουριστικός προορισμός στην Ελλάδα θα έπρεπε το οδικό της δίκτυο να είναι το πρώτο μέλημα των αρχόντων της, ως η βασικότερη υποδομή για την τουριστική της ανάπτυξη, πολύ πριν από την έγκριση για δημιουργία οικισμών κι ανέγερση τεραστίων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων.’’ υπογραμμίζει η Κίνηση Πολιτών Κω .
Ταυτόχρονα εκφράζει την ελπίδα η φωνή αγωνίας και οι επισημάνσεις για τις εγκληματικές παραλείψεις και τις κακοτεχνίες να φτάσουν στα αυτιά των αρμόδιων και να αποκατασταθούν άμεσα.