Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

Ρόδος: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο για την έλλειψη καθαριότητας

Το θέμα της καθαριότητας κυριάρχησε στη χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, κατά την οποία ασκήθηκε εντονότατη κριτική στους χειρισμούς της δημοτικής αρχής, από τις τρεις παρατάξεις της μειοψηφίας.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης υπεραμύνθηκε των χειρισμών, που έγιναν και ζήτησε συγγνώμη από το ροδιακό λαό, που δεν ξύπνησε το 2014-όπως είπε χαρακτηριστικά – για να αναλάβει από τότε τον Δήμο και να είναι σήμερα σε καλύτερη κατάσταση.
Ανέφερε ότι και το 2016 το νησί αντιμετώπιζε πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων και είπε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την κατάσταση, δεν προτίθεται όμως να αναλάβει ευθύνες που δεν είναι δικές του. «Εμείς έχουμε έτοιμες συμβάσεις, τις οποίες θα αναρτήσουμε νομίμως όταν θα διαπιστώσουμε ότι ο Ροδίτης είναι έτοιμος να αρχίσει να πληρώνει» υπογράμμισε ο δήμαρχος.
Για παρανομίες και για ενέργειες, που καταστρέφουν τη Ρόδο έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, που κάλεσε τον δήμαρχο να διοικήσει τον Δήμο και να σταματήσει να αντιπολιτεύεται τον προκάτοχο του. «Έχετε γεμίσει τη Ρόδο ποντίκια και κατσαρίδες. Θα έπρεπε να ντρέπεστε» είπε.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» Δημήτρης Κρητικός τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει ευθύνες για την άσχημη κατάσταση που παρουσιάζει το νησί, επισήμανε, ότι δεν λειτουργεί ούτε η ανακύκλωση και τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ έγκαιρα ο σχεδιασμός, αφού ήταν σε όλους γνωστό ότι τον Ιούνιο έληγε η παράταση της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία.
Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Πότσος εξέφρασε την αντίθεση του στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και στον τομέα της καθαριότητας.