Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Covid-19: 11χρονο κορίτσι και βρέφος μεταξύ των 42 κρουσμάτων στα Δωδεκάνησα – Έφτασαν τα self tests

Σαράντα δύο (42) νέα κρούσματα στα Δωδεκάνησα, ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Δέκα εννέα (19) κρούσματα καταγράφηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου, 15 στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και 8 στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.
Στο Νοσοκομείο της Ρόδου νοσηλεύονται με Covid- 19, 21 άτομα.
Διακομιδές στην Αθήνα.

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν” μεταφέρθηκαν χθες βράδυ τρεις ασθενείς δύο από το Νοσοκομείο Κω και ένας από το Νοσοκομείο Λέρου. Τα δύο από τα τρία περιστατικά αφορούν σε κορονοιό και το τρίτο σε καρδιολογικό νόσημα.
Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Κω νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στους θαλάμους, επτά ασθενείς, ενώ αυξανόμενη είναι η προσέλευση πολιτών που εντοπίζονται θετικοί στο κορονοιό, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου και την Καλλιόπη Βερβέρογλου η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας και πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Μαρία Φρατζάκη.
Μεταξύ των κρουσμάτων, είναι ένα 11χρονο κορίτσι με υποκείμενο νόσημα και ένα βρέφος 8 μηνών που βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Παρελήφθησαν στη Ρόδο τα self test
Παρελήφθη σήμερα στα φαρμακεία της Ρόδου το 75% των self test. «Είναι μόνο για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς» επισήμανε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, Νίκος Φουτούλης, απευθύνοντας έκκληση στους δικαιούχους να επισκέπτονται τα φαρμακεία τις ώρες που είναι όλα ανοικτά.