Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Στήριξη της επιχειρηματικότητας ζητά η ΟΕΒΕΔ-Συνάντηση με Ν. Σαντορινιό

Με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό, συναντήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Δωδεκανήσου (ΟΕΒΕΔ).
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και για περισσότερες από δύο ώρες συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα ζωτικής σημασίας για τις μικρές επιχειρήσεις της Δωδεκανήσου.
Ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΔ, Νίκος Τσούλλος, τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν απόλυτη ανάγκη από την εφαρμογή μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας και ελάφρυνσης των φορολογικών βαρών.
Επεσήμανε δε, ότι θα πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψιν ο παράγοντας της νησιωτικότητας κατά την εφαρμογή των μέτρων ενίσχυσης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των νησιών.
Τα θέματα που ετέθησαν στον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας ήταν
– Η επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ως μείζον θέμα
– Ο καθορισμός συγκεκριμένου πλαισίου λειτουργίας και εφαρμογής του συστήματος all inclusive, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ (UNWTO)
– Η επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου σε όλα τα νησιά και στη Ρόδο αλλά και βελτίωση του μηχανισμού επιστροφής χρημάτων στους δικαιούχους
– Η άμεση επιδότηση καυσίμων στα νησιά με στόχο την εξισορρόπηση των τιμών με την Αθήνα
– Η μείωση φορολογίας εισοδήματος των επιχειρήσεων και Επαγγελματιών
– Η μείωση του ποσοστού ασφάλισης από το 27% κατ’ ελάχιστο στο 20%
– Η ενεργή συμμετοχή των δευτεροβάθμιων οργάνων των ομοσπονδιών στη διαδικασία συγκρότησης συλλογικών συμβάσεων εργασίας και
– Η επαναλειτουργία χειροτεχνικού κέντρου προσαρμοσμένου στα σύγχρονα πρότυπα και στις ανάγκες της εποχής