Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

Γιορτή γευσιγνωσίας και ανάδειξης της κουζίνας των νησιών

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και ανάδειξης της κουζίνας των νησιών, που οργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της δράσης «Be a local» του προγράμματος «Taste the seasons», της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.
Με την καθοριστική συμβολή των σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων, στρατηγικού συνεργάτη και εταίρου της Περιφέρειας, που σε κάθε εκδήλωση γαστρονομίας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη βραδιά γευσιγνωσίας, στο εστιατόριο Noble Gourmet του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, με τις γεύσεις και τα προϊόντα των νησιών να πρωταγωνιστούν, μέσα από τα εντυπωσιακά πιάτα που παρουσιάστηκαν.
Η ταλαντούχα ομάδα του σεφ Γιώργου Τρουμούχη και των συνεργατών του, μεταξύ των οποίων ο Σταμάτης Μισομικές, European Young Chef 2016 και ο Σπύρος Κουγιός που κατέκτησε την τρίτη θέση European Young Chef 2017, παρουσίασαν στο κοινό των δημοσιογράφων και bloggers από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και στους τοπικούς παραγωγούς, πώς «παντρεύονται» τα τοπικά προϊόντα της Ρόδου και αναδεικνύονται μέσα από παραδοσιακές συνταγές, που ξυπνούν μνήμες στους παλιούς και δημιουργούν νέα γευστικά μονοπάτια σε όσους τις γνωρίζουν για πρώτη φορά.
Οι κύριοι πρωταγωνιστές της βραδιάς ήταν τα τοπικά βότανα και λαχανικά, προϊόντα γεωγραφικής προέλευσης (ΠΓΕ) και κρασιά της Ρόδου, που συνόδευσαν ιδανικά τις γευστικές δημιουργίες των σεφ.