Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Εξώδικο στη ΔΕΥΑΡ για την ποιότητα του νερού στη Νότια Ρόδο

Εξώδικη διαμαρτυρία, για την ποιότητα του πόσιμου νερού στη Νότια Ρόδο, απέστειλαν στη ΔΕΥΑΡ κάτοικοι και επιχειρηματίες των περιοχών Γενναδίου και Λαχανιάς.
Η εξώδικη διαμαρτυρία κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, στο Δήμο Ρόδου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Καταγγέλλουν πως από χημικές αναλύσεις δειγμάτων του νερού, που διενεργήθηκαν τόσο το 2017 όσο και τον Μάρτιο του 2018, σε ιδιωτικά ανεξάρτητα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου, παρουσιάζεται η αγωγιμότητα να είναι τουλάχιστον δέκα (10) φορές υψηλότερη, όσον αφορά την περιεκτικότητα του νερού σε χλωριούχα και είκοσι πέντε (25) φορές υψηλότερη, όσον αφορά την αγωγιμότητά του.
Στην εξώδικη διαμαρτυρία διαμηνύεται ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα θα προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια για την ικανοποίηση κάθε δικαιώματος τους και την αποκατάσταση κάθε ζημιάς.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Αλέξανδρος Μανωλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα με την υψηλή αγωγιμότητα, επισήμανε ωστόσο ότι αυτό το γνωρίζουν οι κάτοικοι.
«Πιθανολογώ, είπε, ότι εξαντλήθηκε η υπομονή αυτών των ανθρώπων γι’ αυτό και έστειλαν το εξώδικο» προσθέτοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη νέες γεωτρήσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες.