Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Στη Νίσυρο ο διάσημος σκηνοθέτης Dan Attias

Τη Νίσυρο, ως προσκεκλημένος του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου (ΜΙΚ), θα επισκεφθεί ο Αμερικανός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Dan Attias.
Σημειώνεται ότι το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου εγκαινιάζει φέτος ένα νέο πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη τηλεοπτικών σειρών από την Ελλάδα και την Ε.Ε.
Ο διάσημος σκηνοθέτης, που θα βρίσκεται στη Νίσυρο από τις 19 έως τις 27 Ιουνίου θα έχει συναντήσεις με τους συμμετέχοντες κινηματογραφιστές, ενώ θα μιλήσει με θέμα «Filmmaking: The Collaborative Art» / «Κινηματογράφος: Η Συνεργατική Τέχνη».
Ο Dan Attias εργάζεται στον κινηματογράφο και την τηλεόραση περισσότερα από 33 χρόνια.
Η πρώτη του δουλειά ήταν στον Ε.Τ, o Εξωγήινος, του Στίβεν Σπίλμπεργκ, ως βοηθός σκηνοθέτης.
Συνέχισε ως βοηθός σκηνοθέτης του Φράνσις Φορντ Κόπολα στο One from the Heart.
Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έγινε με το Stephen King’s Silver Bullet, σε παραγωγή Ντίνο ντε Λαουρέντις.
Καθιερώθηκε ως τηλεοπτικός σκηνοθέτης με τη δουλειά του στις σειρές The Sopranos, The Wire, Six Feet Under, True Blood, Entourage, The Killing, The Walking Dead, True Detective, Bloodline, Friday Night Lights, Northern Exposure, House, Lost, Alias κ.ά., ενώ τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει επεισόδια στις ιδιαίτερα δημοφιλείς σειρές Homeland, The Americans, Ray Donovan κ.ά.
Η Ένωση Σκηνοθετών Αμερικής του έχει απονείμει το Βραβείο Εξαιρετικής Σκηνοθεσίας για τη Δραματική Τηλεόραση, ενώ έχει στο ενεργητικό του πολλές υποψηφιότητες για τα τηλεοπτικά Βραβεία Έμμυ.
«Είναι η πρώτη φορά που θα έρθω στην Ελλάδα. Χαίρομαι που θα έχω την ευκαιρία να συνομιλήσω και να ανταλλάξω απόψεις με σεναριογράφους που βρίσκονται στην αρχή της συγγραφικής διαδικασίας. Για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: το ανθρώπινο είδος αγαπά τις ιστορίες και τις χρειάζεται. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο επιβίωσαν τα ομηρικά έπη» δήλωσε ο σκηνοθέτης.
Το ΜΙΚ υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe/MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Δήμο Νισύρου, το Δήμο Ρόδου και το ΕΚΟΜΕ.