Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Σύμβαση συνεργασίας υπέγραψαν Περιφέρεια και Δήμος Σύμης

Σε προγραμματική συνεργασία με το Δήμο Σύμης, για την αποκατάσταση του γηπέδου του νησιού που καταστράφηκε από τις πλημμύρες του 2017, προέβησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
Περιφερειάρχης και Δήμαρχος υπέγραψαν διαβαθμιδική σύμβαση συνεργασίας, με την οποία ο Δήμος Σύμης παραχωρεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου, δεδομένου ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές της.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 584.000 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει και την υλοποίησή του, καθώς διαθέτει την απαιτούμενη τεχνογνωσία.
Το αντικείμενο της σύμβασης αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Πέδι και περιλαμβάνει καθαρισμούς, αποξήλωση του υπάρχοντος τάπητα, αποκατάσταση της περίφραξης, του χλοοτάπητα και των καναλιών υδροσυλλογής, επισκευή του ταρτάν, επισκευή και συντήρηση όλων των υφισταμένων ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και προμήθεια εξοπλισμού λειτουργίας του γηπέδου, όπως τέρματα, πάγκοι κλπ.