Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Ξεκίνησε πτήσεις στη Μύκονο η Qatar Airways

Το πρώτο αεροσκάφος της Qatar Airways προσγειώθηκε στη Μύκονο!
Στην υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους παρέστησαν ο πρέσβης του Κατάρ στην Αθήνα, Abdulaziz Al-Naama, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς.
Η Qatar Airways θα συνδέει την Ντόχα του Κατάρ με τη Μύκονο.
Δεδομένου ότι το αεροδρόμιο της Ντόχα αποτελεί σταθμό μετεπιβίβασης επιβατών από ασιατικές χώρες όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Κορέα η Ινδία αλλά και από την Αυστραλία, η απευθείας πτήση Ντόχα – Μύκονος ανοίγει μια νέα πύλη και γραμμή σύνδεσης του Νοτίου Αιγαίου και με την Ασία.
Η Μύκονος είναι ο τρίτος ελληνικός προορισμός που προσθέτει η εταιρεία στο αναπτυσσόμενο παγκόσμιο δίκτυό της, μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
Η σύνδεση Ντόχα – Μυκόνου θα πραγματοποιείται με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.
Υποδεχόμενος το πρώτο αεροσκάφος της Qatar Airways ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε ότι η συνεχής αύξηση των αεροπορικών συνδέσεων των νησιών μας, μέσω απευθείας πτήσεων με πρωτεύουσες του εξωτερικού και ειδικά με νέες χώρες, δείχνει την υψηλή δυναμική και την ισχυρή προοπτική του τουριστικού μας προϊόντος.
Για την υλοποίηση μιας άκρως σημαντικής συνεργασίας, η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στρατηγικού στόχου της Δημοτικής Αρχής Μυκόνου, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση τουριστών υψηλού επιπέδου, έκανε λόγο ο Δήμαρχος, Κωνσταντίνος Κουκιάς.
Σημειώνεται ότι η Qatar Airways κατέχει τον τίτλο της «Καλύτερης Αεροπορικής Εταιρείας στον Κόσμο».