Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Αφιέρωμα της εκπομπής «Getaways» του BBC σε Ρόδο και Σύμη

Αφιερωμένη στη Ρόδο και στη Σύμη ήταν η εκπομπή «Getaways», του BBC 1 Northern Ireland, που προβλήθηκε και στο Irish TV network RTE One.
Το σημαντικό αυτό ταξίδι διοργανώθηκε από τη Marketing Greece, στο πλαίσιο συνεργασίας για την προβολή των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο Οκτώβριο.
Τόσο η Ρόδος όσο και η Σύμη είχαν μία εξαιρετικά δυναμική προβολή μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος στην Ιρλανδική αγορά.
Στο επεισόδιο, διάρκειας μισής ώρας, οι δημοφιλείς στην Ιρλανδία παρουσιαστές Mairead Ronan και ο Joe Lindsay, παρουσίασαν την Παλιά και Νέα πόλη της Ρόδου, τη Λίνδο, την Ακρόπολη και άλλα αξιοθέατα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο παρουσιαστής, «όταν μπείτε στην πόλη από μια από τις επτά πύλες της, πραγματικά αισθάνεστε σαν να γυρίσατε πίσω το χρόνο».
Επίσης πραγματοποίησαν μονοήμερη εκδρομή στη Σύμη και στην Ιερά Μονή του Πανορμίτη.
Με αφορμή την προβολή της Ρόδου και της Σύμης μέσω της εκπομπής «Getaways», η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου δήλωσε:
«Προσανατολισμένοι σταθερά στην εξωστρέφεια, χαρίζουμε στα νησιά μας τη δυνατότητα προβολής μέσω μεγάλων ευρωπαϊκών δικτύων. Η εκπομπή Getaways, που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό στην Β. Ιρλανδία και στη Μ. Βρετανία που αποτελούν βασικές τουριστικές αγορές για τα νησιά μας, ανέδειξε τις ξεχωριστές ομορφιές των δύο προορισμών. Με στοχευμένες δράσεις σε συνεργασία και με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, η περιφερειακή αρχή έχει καταφέρει να ενισχύσει το brand Νότιο Αιγαίο – Aegean Islands. Βλέπουμε πάντα τη μεγάλη εικόνα και δεν αναλωνόμαστε σε ευκαιριακές ενέργειες προβολής. Άλλωστε αυτό δεν θα άρμοζε στον πρωταθλητή του ελληνικού τουρισμού, που λέγεται Νότιο Αιγαίο».