Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών που δρούσε σε Ρόδο, Κω και Ιωάννινα

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κοκαϊνη και κάνναβη), προχώρησαν -σε κοινή επιχείρηση- αστυνομικοί των Ιωαννίνων, της Ρόδου και της Αττικής.
Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, συνελήφθησαν συνολικά δεκαεννέα (19) άτομα.
Στα Ιωάννινα, δέκα ημεδαποί (εννέα άνδρες και μία γυναίκα)
Στη Ρόδο, οκτώ άτομα (δύο ημεδαποί, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας, ένας 30χρονος υπήκοος Μολδαβίας και μία 31χρονη υπήκοος Ρουμανίας).
Σε περιοχή της Αττικής, ένας 61χρονος υπήκοος Αλβανίας.
Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα -κατά περίπτωση- της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, καθώς και για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα ακόμη δέκα (10) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, οι οποίοι είτε προμήθευαν την οργάνωση με ναρκωτικές ουσίες, είτε αγόραζαν από τα μέλη της ναρκωτικές ουσίες.
Υπολογίζεται πως από την εγκληματική τους δράση, είχαν διακινήσει ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 350.000 ευρώ
Προσδιορίζεται ότι διακινήθηκαν τουλάχιστον:
150 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης και
1 περίπου κιλό κοκαΐνης.
Οι συλληφθέντες δραστηριοποιούνταν σε περιοχές των Ιωαννίνων, της Ρόδου, της Κω και της Αττικής.