Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

«Καλώς ορίσαν τα πουλιά που φέραν τον αέρα …»

"Καλώς ορίσαν τα πουλιά που φέραν τον αέρα, που φέραν τον πρωθυπουργό εις τη δική μας χώρα».
Με αυτή την αυτοσχέδια μαντινάδα υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στο Καστελλόριζο, η 87χρονη Μαρία Λαζαράκη.
Ο Πρωθυπουργός που βρέθηκε στο ακριτικό νησί σε μια υψηλού συμβολισμού επίσκεψη, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους, που τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.
Ο δήμαρχος Καστελλορίζου, Γιώργος Σαμσάκος και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Αχλαδιώτης πρόσφεραν στον Πρωθυπουργό μια μπούκλα (παραμάνα) όπως αυτές που φορούσε η Κυρά της Ρω,
λέγοντάς του «να τη βάζει ψηλά».


Ο Πρωθυπουργός έκανε αναφορά στο παράδειγμα της Κυράς, στην ομιλία του στην πλατεία του νησιού, ενώ παρόντες ήταν δύο συγγενικά της πρόσωπα, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Αχλαδιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης.
Ο Γιώργος Αχλαδιώτης, αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο νησί, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Είναι μεγάλη μας τιμή που ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε σήμερα το Καστελόριζο. Είναι εθνική η παρουσία του εδώ πέρα, τονώνει το ηθικό των κατοίκων. Η μοναδική βιομηχανία στην Ελλάδα είναι ο τουρισμός μας και αυτό σηματοδοτεί ο πρωθυπουργός με την επίσκεψη του. Ότι όλα βαίνουν καλώς και τη στιγμή που οι Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό, τα Σώματα Ασφαλείας, οι πάντες επαγρυπνούν γι’ αυτό να νιώθουμε ήσυχοι και να στρέψουμε την προσοχή μας στον τουρισμό για να δούμε πώς θα πάει φέτος η σεζόν».


«Εμείς κρατάμε τον βράχο χειμώνα καλοκαίρι και αυτό που θέλουμε από εσάς είναι να μην μας αφήσετε», είπε ένας νεαρός στον πρωθυπουργό.
Αργότερα συνάντησε τον γηραιότερο κάτοικο του νησιού, τον Μιχάλη Χατζηγιακουμή, 94 χρονών, ο οποίος πήρε να του λέει για την ιστορία του νησιού και τις καταστάσεις που έζησε ο ίδιος. «Είσαι η ζωντανή ιστορία του Καστελόριζου» του είπε ο κ. Τσίπρας και ο Μιχάλης Χατζηγιακουμής είπε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού «δίνει μια άλλη μορφή ζωής στο Καστελόριζο».
Στο Καστελόριζο, ο πρωθυπουργός εγκαινίασε δύο μονάδες αφαλάτωσης.