Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Αγώνας των ρεκόρ ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου

Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Διεθνής Μαραθώνιος Ρόδου, καθώς θα μείνει στην ιστορία ως ο αγώνας των ρεκόρ, τόσο από πλευράς συμμετοχών όσο και από πλευράς χρόνων που επιτεύχθηκαν.
Περισσότεροι από 3.000 δρομείς πήραν μέρος για πρώτη φορά στην πενταετή ιστορία της διοργάνωσης, ενώ επιτεύχθηκε νέο ρεκόρ στις αποστάσεις του Μαραθωνίου και του Ημιμαραθωνίου ανδρών και στον Ημιμαραθώνιο γυναικών.
Νικητής στο Μαραθώνιο αναδείχθηκε ο Γιώργος Μίνος που έκανε 2:36:55, τρέχοντας για πρώτη φορά στην καριέρα του 42.195 μέτρα κι όπως ήταν φυσικό απέσπασε το ενθουσιώδες χειροκρότημα όλων των θεατών. Τον ακολούθησαν ο Χρήστος Βότσος με 2:43:35 και ο Γιάννης Αλεξανδρόπουλος με 2:50:06.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τέταρτη θέση πήρε ο Τούρκος Μπουζγκάν και την πέμπτη, ο Ισπανός Ιτουριέτα.
Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Στέλλα Μαρκάκου με 3:34:11, δεύτερη ήταν η Μαρία Πολύζου με 3:32:57 που έτρεξε στη Ρόδο για να προωθήσει το έργο του «Οραμα Ελπίδας» για εθελοντές δότες μυελού οστών, ενώ στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε η Δήμητρα Καρούση με 4:01:49.
Στον Ημιμαραθώνιο, επίσης με νέο ρεκόρ για τον Μαραθώνιο της Ρόδου, νικητής αναδείχθηκε ο Πολωνός Ματέους Μαντζιάρ με 1:06:16, δεύτερος ο Τούρκος Γιουκσέλ Οζκάν με 1:17:35 και τρίτος ο Γιώργος Μενής με 1:18:30.
Ο Μαντζιάρ δήλωσε: «Ηταν η δεύτερη φορά στη ζωή μου που έτρεξα Ημιμαραθώνιο, περίμενα καλύτερο χρόνο, όμως η ζέστη μας μας ταλαιπώρησε όλους. Πάντως θέλω να τονίσω ότι τα είχαμε όλα εδώ στη Ρόδο, νιώσαμε πραγματικοί αθλητές και με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου που μου συμπαραστέκεται όλο αυτό το διάστημα».


Στις γυναίκες, η πρέσβειρα του αγώνα Ράνια Ρεμπούλη έκοψε πανηγυρικά πρώτη το νήμα με 1:18:31. Στο βάθρο ανέβηκαν ακόμα η Κατερίνα Ασημακοπούλου με 1:24:04 και η Πηνελόπη Δρακοπούλου με 1:32:24.
«Είναι τιμή να τρέχω στη Ρόδο και πλέον αυτό αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς είμαι η πρέσβειρα του αγώνα και θέλω να καλέσω του χρόνου και άλλους συναθλητές μου να έρθουν. Ήταν ένας πολύ χρήσιμος αγώνας ξεπερνάω τα όποια προβλήματα με ταλαιπωρούσαν και βγήκαν, έβγαλα χρήσιμα συμπεράσματα για την προετοιμασία μου στον μαραθώνιο. Νιώθω πολύ καλά και είμαι σε ανοδική πορεία, κάτι που φάνηκε και σήμερα» είπε η Ράνια Ρεμπούλη μετά τον τερματισμό της.
Στα 10 χλμ. των ανδρών, ο Κώστας Δρόσος νίκησε με 36.03 και στις γυναίκες η Ναταλία Χαραλάμπους Λεβάσοβα με 44.37. Στα 5 χλμ. επίσης νίκησε ο Κώστας Δρόσος με 17.58 και στις γυναίκες η Μαγδαληνή Αρωνιάδα με 22.56.
Την ικανοποίηση του για την επιτυχία της διοργάνωσης επισήμανε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος: «Όλα ήταν εξαιρετικά σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος. Ως Περιφέρεια επενδύσαμε στον αθλητισμό και βάλαμε τη Ρόδο στον παγκόσμιο αθλητικό χάρη, με πολλές μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, έχοντας πάντα τον Μαραθώνιο στο επίκεντρο.»
Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Τουρισμού και Πολιτισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που δούλεψαν σκληρά φέτος, όπως κάνουν τα τελευταία πέντε χρόνια και φτάσαμε στο φετινό αποτέλεσμα. Όλα πήγαν εξαιρετικά και νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο ο Μαραθώνιος της Ρόδου μεγαλώνει και προσφέρει πολλά στο Νησί και τη Δωδεκάνησο. Από το 2014 στοχεύσαμε στις αθλητικές διοργανώσεις, γίναμε πρωταγωνιστές και πλέον η Ρόδος είναι στο επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού.»
Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ συμμετείχαν στον 5ο Διεθνή Μαραθώνιο μαζί με στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και εκπροσώπους φορέων πλαισιώνοντας την ομάδα «Run for Tourism».