Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Φ. Χατζηδιάκος: Ευχάριστη ημέρα για τα νησιά

«Ευχάριστη ημέρα για όλα τα νησιά» χαρακτήρισε τη χθεσινή, μετά την ανακοίνωση ένταξης 101 έργων στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου – Δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος.
«Είναι η ελάχιστη ανταπόδοση για μια δύσκολη οικονομική πενταετία που πέρασαν τα νησιά» δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, προσθέτοντας ότι πρόκειται για σημαντικά αναπτυξιακά έργα τόσο για το Δήμο Ρόδου, όσο και για ολόκληρο το Νότιο Αιγαίο. Σημειώνεται ότι στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα εντάχθηκαν έργα προϋπολογισμού €5.850.000 για το Δήμο Ρόδου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο.
Συγκεκριμένα, εντάχθηκε εξ’ ολοκλήρου η μελέτη για τη συνολική παρέμβαση αποκατάστασης στη Ροδιακή Έπαυλη, προϋπολογισμού 3.500.000 εκ. ευρώ, 650.000 ευρώ για την υλοποίηση πλακόστρωτου δικτύου πρόσβασης ΑμΕΑ σε ολόκληρη τη Μεσαιωνική Πόλη και 1.700.000 εκ. για την ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου από τη Θαλασσινή Πύλη έως το Λιμένα της Ακαντιάς.
«Η Ρόδος αλλάζει. Η Ροδιακή Έπαυλη επιστρέφει στο Ροδιακό λαό. Ο ξυλοπεζόδρομος θα φτάσει μέχρι την Ακαντιά. Η Μεσαιωνική Πόλη θα γίνει προσβάσιμη για ΑμΕΑ» είπε ο δήμαρχος Ρόδου.