Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018

Νέες πρωτοποριακές δράσεις προβολής από την Περιφέρεια

Την ολοκληρωμένη στρατηγική τουριστικής προβολής και ανάπτυξης που ακολουθεί με επιτυχία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα τελευταία χρόνια και τους νέους στόχους στο πλαίσιο αυτής, παρουσίασαν στους τουριστικούς φορείς της Κω και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.
Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο επαρχείο της Κω, συμμετείχαν μεταξύ ο Έπαρχος, Γιώργος Χαλκιδιός, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Ντίνα Σβύνου, o αντιπρόεδρος του τουριστικού τμήματος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Δημήτρης Σαράντης και ο εκπρόσωπος της TUI, Σταμάτης Βουκουβαλίδης.
Όπως εξήγησε η κα Παπαβασιλείου, σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ και την Marketing Greece, έχει δημιουργηθεί ένα πρωτοποριακό πλάνο δράσεων με εξαιρετικά αποτελέσματα κατά τις πρώτες περιόδους εφαρμογής του.
Για πρώτη φορά στα χρονικά, η καμπάνια «Aegean Islands Like No Other» αξιοποιώντας τις απεριόριστες δυνατότητες του διαδικτύου, παρέχει σε κάθε προορισμό του Νοτίου Αιγαίου, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο νησί τις ίδιες ευκαιρίες προβολής. Ειδικά στην περίπτωση της Κω, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου απέδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά της, σχεδιάζοντας ειδικές επικοινωνιακές δράσεις λόγω των έκτακτων καταστάσεων που αντιμετώπισε το νησί κάποια χρόνια πριν.
Συνεχίζοντας, η Αντιπεριφερειάχης ανέφερε ότι ο επόμενος στόχος είναι η ανάδειξη των ξεχωριστών εμπειριών που προσφέρει ο κάθε προορισμός ξεχωριστά και ζήτησε από τους τουριστικούς φορείς να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις για την Κω.
Πλέον η επιτυχημένη καμπάνια «Aegean Islands Like No Other» έχει περάσει στην επόμενη φάση, αξιοποιώντας πάντα τα σύγχρονα εργαλεία και νέες μεθόδους του τουριστικού Marketing. Το τουριστικό προϊόν του Νοτίου Αιγαίου συνδέεται με τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τη γαστρονομία σε ένα πλέγμα ολιστικών δράσεων.
Η κα Παπαβασιλείου αναφέρθηκε παραπέρα στη διάθεση κονδυλίων μέσω του ΕΣΠΑ για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη (συνολικά 1,5 εκ. ευρώ).
Μεταξύ άλλων, μέσω του ΕΣΠΑ θα καλυφθεί η παραγωγή βίντεο υψηλής αισθητικής με σκοπό την ανάδειξη των ιδιαίτερων δραστηριοτήτων στις οποίες μπορούν οι επισκέπτες των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων να επιδοθούν. Επίσης, σχεδιάζεται καμπάνια προβολής σε ΜΜΕ διεθνούς εμβέλειας.