Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Απομακρύνεται το ναυάγιο στο Τραγονήσι

Με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, για το θέμα του ναυαγίου στο Τραγονήσι, είχε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς. Στη συνάντηση παρίστατο και ο Πρόεδρος της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, Δημοσθένης Μπακόπουλος. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι η ασφαλιστική εταιρία του πλοίου ανέλαβε πέραν της απορρύπανσης της θαλάσσιας περιοχής του ναυαγίου και την απομάκρυνση του πλοίου.
Σε ανακοίνωσή του, ο Δήμος Μυκόνου αναφέρει:
«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται σε αγαστή και συνεχή συνεργασία με το αρμόδιο τοπικό Λιμεναρχείο Μυκόνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες εργασίες, διασφαλίζοντας ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος της Μυκόνου».
Ο δήμαρχος, πέραν του βασικού ζητήματος του ναυαγίου, ενημέρωσε τον κ. Κουρουμπλή για την πορεία του Διαγωνισμού για την ανακατασκευή του Λιμανιού της Δήλου, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ οι δυο άνδρες συζήτησαν για τα Λιμάνια της Μυκόνου, την τουριστική σεζόν, την κρουαζιέρα, τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και άλλα ζητήματα που αφορούν στη νησιωτικότητα ευρύτερα.